16 Αυγ 2008

Οι Αϋλοι

Ο γιγάντιος μετεωρίτης 676XC εμφανίσθηκε μέσα σε λίγα λεπτά και προσέκρουσε στον πλανήτη Alluvial. Κατά την εκκωφαντική έκρηξη που ακολούθησε, η μάζα διασπάσθηκε σε 100άδες σωματίδια που σκορπίστηκαν μετά απο χιλιάδες μικροεκρήξεις σε όλες τις μεριές του διάστήματος. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο πλανήτης Alluvial έπαψε να υπάρχει. Η σκόνη του δεσμεύτηκε στην ουρά του 676XC και προσδεθηκε εκεί για πάντα.

Ο Alluvial, ένας πλανήτης γεμάτος ζωή παλιά, σταδιακά όμως ερημωθηκε. Οι κάτοικοί του, οι Αϋλοι, είχαν όλοι επαναπατρισθεί. Πολλά χρόνια πρίν, οι αστρονόμοι όχι μόνον είχαν προβλέψει την εμφάνιση του μετεωρίτη αλλά και προσδιορίσει τη χρονική στιγμή της σύγκρουσης. Πολλές χιλιάδες έτη πρίν της καταστροφής, οι επιστήμονες είχαν ξεκινήσει την έρευνα και ανίχνευση νέων κοντινών ή μακρυνών πλανητών που οι συνθήκες ζωής τους να ταιριάζουν με τις δικές τους για αναγκαστικό επαναπατρισμό.

Εκατοντάδες αστρόπλοια κατασκευάστηκαν, για να ερευνήσουν κάθε σπιθαμή του στερεώματος, να δώσουν στοιχεία σε περίπτωση που εντοπίσουν κάποιον πλανήτη κατάλληλο για τους Αϋλους, να προσγειωθούν, να τον καταλάβουν, να ιδρύσουν αποικίες και να ζήσουν.

Τα πρώτα αστρόπλοια πλησίασαν τα κοντινώτερα αστέρια, το δικό μας ηλιακό σύστημα ήταν ένα απο αυτά. Ο ήλιος ώς πηγή ζωής και θερμότητας τους γοήτευσε, ξεκίνησαν απο τους κοντινώτερους πρός αυτόν πλανήτες, το πρώτο τον ονόμασαν Α.φR, τον Β.εR και τον Γ.ηR και ούτω καθεξής. Ο Γ.ηR είχε τις πιο κατάλληλες συνθήκες για τους Αϋλους. Ολη η επιφάνεια αυτού του πλανήτη ήταν ένας φλογισμένος πυρήνας, με θερμοκρασίες υψηλές όσο του ηλίου ή ακόμη υψηλώτερες. Γιατί οι Αϋλοι ζούσαν μέσα σε ενεργειακά υψηλά πεδία, όσο υψηλώτερη η θερμοκρασία τόσο πιο εύρωστη ήταν η ζωή τους. Οπως τα ψάρια ζούν άνετα μέσα στο νερό, έτσι και εκείνοι ζούσαν άνετα μέσα στη φωτιά. Οι ειδήσεις για την ανεύρεση του ιδανικού πλανήτη ταξίδεψαν απο αστρόπλοιο σε αστρόπλοιο και οι μισοί σχεδόν κάτοικοι της Alluvial, προσγειώθηκαν στον πλανήτη Γ.ηR και εγκατεστάθησαν.

Εχτισαν την Alluvial~R και προσάρμοσαν τις ζωές τους στο νέο αυτό πλανήτη. Δυστυχώς όμως μετά απο μερικές εκατοντάδες έτη φωτός, ο νέος πλανήτης άρχισε να ψυχραίνεται. Αργά μεν, αλλά σταθερά, οι θερμοκρασίες άρχισαν να πέφτουν. Οι Αϋλοι άρχισαν να παγώνουν, το ενεργειακό τους πεδίο να συρρικνώνεται, οι ίδιοι να παίρνουν όγκο, μάζα και να διαλύονται. Τότε οι επιστήμονες βάλθηκαν να εξερευνήσουν τα ενδότερα αυτού του πλανήτη και βρήκαν ότι κάτω απο το φλοιό της συνεχώς αυξανόμενης ψυχρότητας, ζέστη κυριαρχούσε, που αυξανόταν ως τον πυρήνα. Ετσι για μία ακόμη φορά, μετανάστευσαν απο την επιφάνεια πρός το κέντρο του πλανήτη Γ.ηR, όσο πιο βαθιά μπορούσαν κοντά στον πυρήνα, αφήνοντας την επιφάνεια σαν ψυχρό πεδίο άλλης ζωής πρός εξέλιξη.


Στον πυρήνα έκτισαν τη δικιά τους χώρα, τις πόλεις τους, τις ζωές τους μέσα στο δικό τους χωρο-χρόνο που ήταν αιώνιος και αντίστροφος απο τον δικό μας. Ποτέ όμως δεν ξεχνούσαν την επιφάνεια του πλανήτη που όχι μόνο είχε ψυχρανθεί σε τρομερό βαθμό, αλλά είχε αλλάξει και υπόσταση απο το όμορφο πύρινο πορτοκαλί, είχε γίνει υγρό μπλέ-γαλάζιο. Πλάσματα ζούσαν στην παγωμένη επιφάνεια, διαφόρων σχημάτων, μεγεθών και χρωμάτων. Ο φιλόξενος πλανήτης τους ο Γ.ηR είχε δύο διαφορετικούς κόσμους, στα σπλάχνα και στην επιφάνειά του.
One world is never enough

5 σχόλια:

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Βλέπω ότι σου αρέσουν και σένα τα κείμενα επιστημονικής φαντασίας με κοσμοθεωρητικές προεκτάσεις.
Μου άρεσε πολύ και πολύ εύστοχες η ονομασίες που δίνεις.
Alluvial δεν ξέρω αν ήταν τυχαιο αλλά παραπέμπει στο αλλού ζωή.

Μιά μικρή διόρθωση μόνο
Το Ετος φωτός είναι όρος διαστημικός για τη μέτρηση των τεραστίων διαστημικών αποστασεων.

1 έτος φ. = η απόσταση που θα διανύσει το φώς σε ένα γήινο έτος (365 μέρες)
ταχ. φωτός 300.000 χλμ /δευτ

Marina είπε...

Ευχαριστώ Σάκη για τη διόρθωση. Γράφω τέτοιες ιστορίες που και πού, τις έχω και στριφογυρίζουν στο μυαλό μου, ακόμη όμως δεν τις βγάζω στον αέρα.. Λίγο-λίγο.

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Με προσμονή περιμένω και άλλα.
Νασαι καλά

Αγόρασε το βιβλίο
"Τρεις ματιές ταλλάζουν όλα"
?Πόνημα ιστοριών φαντασίας μόνο από Ελληνες ενός εργαστηρίου φιλοτεχνικού (λέσχη) που λειτούργησε και ίσως λειτουργεί ακόμα.
το βιβλιό αποτελεί ένα ανθολόγιο αυτών των εμπνέυσεων των δημιουργών.
Εντυπωσιάστηκα από ένα ξεχασμένο μπλογκ κάποιων δημιουργών μιάς από τις ιστοριές μου είπε από ποιό βιβλιό ήταν , και το πήρα πρόσφατα από μεγάλο βιβιλοπωλείο της Αθήνας

Marina είπε...

Το έχω διαβάσει αυτό πέρυσι, μου το έκανε δώρο η An-Lou, ΄διάβασα και τη "Χουανίτα" αλλά δεν με ενθουσίασε γιατί γράφει με επίδραση Castaneda, που δεν μου αρέσει. Στη λίστα μου έπονται "Οι λαξευτές της παλίρροιας" και βεβαίως ο αγαπημένος μου ο Στήβεν Κίνγκ με το Desperation.

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Κρατάω τις προτάσεις σου.
Ο Κινγκ πάντα μου άρεσε και μένα αλλά τελευταία δεν τον παρακολουθώ γιατί κάπου ανακυκλώνεται και έχει λίγο πιό εμπορικός.